Mentoring » Second opinion
Second opinion

De Second Opinion service is uitermate geschikt voor professionals en managers die een onafhankelijk oordeel willen over de kwaliteit, consistentie, compleetheid of overdraagbaarheid van één of meer werkproducten binnen het softwareontwikkelproces, van idee tot en met uitrol.

Binnen een softwareontwikkelproject worden vele werkproducten opgesteld voor diverse doeleinden. In voorkomende gevallen ontstaat er onzekerheid, problemen of zelfs een impasse over de kwaliteit of de effectiviteit van bepaalde werkproducten. Soms is dat alleen binnen een projectteam, maar soms ook tussen het projectteam en de opdrachtgever of met een leverancier. Voorbeelden zijn problemen met requirements, ontwerpdocumentatie, projectplannen, teststrategieën en tal van andere werkproducten. In het ergste geval kan een project hierdoor helemaal stilvallen. In veel andere gevallen gaat het ten koste van de productiviteit en de goede verstandhoudingen.

Een onafhankelijk oordeel
De Second Opinion biedt je de mogelijkheid om een mentor zijn licht te laten schijnen en een onafhankelijk oordeel te geven over één of meerdere werkproducten of bepaalde aspecten daarvan. Zoals gezegd werkt dit heel goed om een impasse te doorbreken, maar het is ook een goed middel om bevestiging te krijgen dat een projectteam op de goede weg is of om nieuwe inzichten te krijgen. Een buitenstaander kijkt immers met andere ogen en dat is in voorkomende gevallen juist prima.

Met een scherp oog laten werkproducten je bijna altijd meer zien dan alleen de inhoud die ze bevatten. Ze geven je dan ook een inkijk in het voortbrengingsproces en de wijze waarop methoden en technieken worden toegepast. Een Second Opinion biedt in de meeste gevallen dan ook inzicht in kansen en bedreigingen. Deze informatie is vaak nog waardevoller dan de beoordeling van een werkproduct zelf.

Snel resultaat
De Second Opinion werkt snel en eenvoudig. Je geeft via de website aan welke werkproduct je wilt laten beoordelen. Vervolgens wordt er binnen 24 uur contact opgenomen om de verwachtingen en doelstellingen af te stemmen. Dit wordt vastgelegd in een opdrachtbevestiging. Vervolgens biedt je de werkproducten aan in PDF, MS-Word of HTML en krijg je normaal gesproken binnen 5 werkdagen het resultaat terug. Het is echter ook mogelijk speciale afspraken te maken over snellere reactie of in het geval van meerdere werkproducten. De werkzaamheden worden zo snel mogelijk gestart na ontvangst van een opdrachtbevestiging.

Veilig en vertrouwd
Bij de Second Opinion loop je geen enkel risico, want je hoeft alleen iets te betalen als je tevreden bent met de feedback. Verder zijn we over vertrouwelijkheid heel duidelijk. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld, desnoods onder een Non-Disclosure Agreement (NDA). En natuurlijk ontvang je alleen als oorspronkelijke aanvrager het resultaat van de Second Opinion.

Bied direct een werkproduct aan voor een Second Opinion via het onderstaande formulier of neem contact met ons op wanneer je alleen een vraag hebt.

 

News

The online article "From Business to IT System" is now available in english.

 

Empulsys is an IBM Business Partner that provides IBM product resale, services and trainings for the Rational brand in the Benelux.